You are currently viewing JURNAL ALIMENTAR
Jurnal Alimentar

JURNAL ALIMENTAR

100 DE ZILE CU DISCIPLINĂ

Un jurnal alimentar reprezintă o înregistrare scrisă , preferabil cât mai precisă a tot ce bei și mănânci, cu orele de servire și cantitățile pentru fiecare aliment consumat, pe un interval de timp. Eu am ales să concep acest jurnal pe o perioadă de 100 de zile.

JURNAL ALIMENTAR

DE CE O PERIOADĂ DE 100 DE ZILE?

Primul pas începe cu o dorință – dorința conștientă de schimbare. Odată această decizie luată este necesar să ne antrenăm şi să rămânem concentrați asupra scopului propus. Din experiențele neuroștiinței se observă că este nevoie de mult exercițiu pentru a se forma noi rețele neuronale. Atenția focalizată începe să construiască noi circuite neuronale care, odată stabilite, vor activa automat acele părți ale creierului ce implică activitate motivațională. Cu cât activitatea va fi mai des repetată, cu atât acele circuite neuronale vor fi mai puternice. Orice disciplină prin repetare, schimbă activitatea sinaptică la capătul unui neuron și în cele din urmă va schimba structura celulei. (Autor – Psiholog Niculina Gheorghiţă)

Așadar, din punctul meu de vedere, 100 de zile sunt suficiente pentru schimbarea modului în care gândești și acționezi. Prin dorință, concentrare, controlul regulat al corpului, practica (disciplina) și răbdare (răbdarea oferă convingerea interioară că scopul poate fi atins chiar dacă pare irațional) poți atinge cele mai înalte culmi ale succesului!

CUM ARATĂ ACEST JURNAL?

Cu un design elegant , plăcut la atingere și animat, jurnalul este conceput cât mai simplu dar în același timp extrem de echilibrat, structurat fix pentru lucrurile pe care trebuie să ți le notezi pas cu pas astfel încât rezultatele tale să nu întârzie!

DE CE SĂ AI ACEST JURNAL!

Pe lângă faptul că îți poți nota cu exactitate fiecare masă , poți de asemenea să ți evidența și celorlalte puncte foarte importante în procesul tău de schimbare, precum :

ACTIVITATEA FIZICĂ PE CARE O PRACTICI
STAREA DE SPIRIT
CONSUMUL DE APĂ/LICHIDE
ZONA PĂCATELOR (aici poți nota fără să te simți prost, micile gafe făcute în ziua respectivă )

Ce este super fain la el?

Ai posibilitatea să te autoevaluezi. La fiecare 25 de zile te poți măsura, cântării și nota rezultatele pe care le-ai obținut. Perseverența ta, te va conduce exact acolo unde îți dorești!

De ce am creat acest jurnal și pentru cine?

L-am creat pentru noi toți! Cu toții avem nevoie de ordine și disciplină , astăzi mai mult ca niciodată ! Calitatea vieții pe care o trăim este la un nivel destul de scăzut, din păcate cu atâta tehnologie uităm să mâncam la timp, să ne hidratăm suficient, să facem minimul de mișcare iar fără aceste acțiuni sănătatea noastră este pusă în pericol. Acest jurnal este o armă secretă pentru o viață împlinită, echilibrată și mai ales sănătoasă.

Este ideal pentru:

-Cei ce vor să elimine surplusul de kg cu un program bine stabilit.

-Cei ce practică un sport de performanță sau pur și simplu merg în sala de fitness pentru atingerea țelurilor personale.

– Femeile însărcinate, deoarece monitorizarea alimentației pe toata perioada sarcinii ESTE ESENȚIALĂ ! Atât pentru viitoarea mămică cât și pentru micul ghemotoc ce prinde viață .

-Copii- Fie că este vorba de cei sub 12 ani sau adolescenți, cu toții au nevoie de puțină educație și disciplină în acest sens, mai ales că magazinele sunt pline de păcate( Chips-uri, dulciuri, sucuri, etc). Învață-ți copilul să fie disciplinat cu alimentația iar corpul și mintea lui se va dezvolta exemplar!

– Vârstnicii – știm cu toții că, odată cu trecerea timpului corpul nostru își încetinește procesul de ardere a grăsimilor de aceea atenția acordată unui program alimentar poate ajuta extraordinar de mult.

MULT SUCCES VĂ DORESC!

Lasă un răspuns